limburgpruus

NUATH bestaat uit zo’n 20 muzikanten met een traditionele bezetting van slagwerk, trompetten, trombones, tuba’s, baritons, alt-saxofoon en een sousafoon. Geen podium is ons te groot met een set van 2 keer 45 minuten, gepresenteerd door onze frontmen/zangers. Van stil zitten houden we niet: een aantal CD’s staan op onze naam. Waarvan de laatste “Zurtitrie”, een verkenning in de popmuziek.

Een 20-jarige Venlose traditie van Nappes Op de Proms (waarbij wij Venlose carnavalsliederen door de origineel uitvoerende artiest op de bühne brachten) hebben wij afgesloten. Tegeswoordig brengen wij ’t RoèteGetoèt in de schijnwerpers, op een bomvol plein voor het statige Venlose Stadhuis. Ons motto: Alles kan! Van optredens/evenementen hoeven wij financieel niets aan te verdienen,het ons ook niets kosten. NUATH (Neet Um Aan Te Huùre) is op 1 april 1976 opgericht en is inmiddels uitgegroeid als voorwaardig muziekgezelschap en gaat NUATH niet meer door ut leven als ‘dweilorkest’.

De van oorsprong Venlose band treed met name tijdens de carnaval op in Limburg en Duitsland. Aansprekende optredens heeft NUATH jaarlijks bij o.a. Jocus, de Boetegewoeëne Boetezitting, en wordt er in de gehele provincie Limburg opgetreden. Aangezien NUATH ook een stevig repertoire uit Köln heeft wordt de band ook met regelmaat in Duitsland geboekt voor optredens.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit Limburgse hits van Beppie Kraft, Rowwen Héze en de Schintaler, aangevuld met nummers van o.a. Die Bläck Fööss, Die Höhner, maar ook Micky Krause, Tim Toupet, Avicii, Status Quo en de Rolling Stones. Anders dan bij o.a. dweilorkesten worden de optredens met zang versterkt.

NUATH heeft een 4 cd’s uitgebracht.
– 1995 “Nappes op de Vim”
– 2000 “Oétverkoch”
– 2005 “Derds” D’n óndertitel van dees CD is “NUATH en vrinde”
– 2008 “Projec Zurtitrie”